ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Your Cart

Τι είναι Υπέρυθρη Θέρμανση;

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ

Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι η ζεστασιά που αισθανόμαστε στο φως του ήλιου, αλλά και μπροστά από το τζάκι ή τη σόμπα.
Φανταστείτε μια μέρα του χειμώνα με ελάχιστη ηλιοφάνεια να στέκεστε σε εξωτερικό χώρο. Ο κρύος αέρας δεν σας ενοχλεί, όσο οι ζεστές ακτίνες του ήλιου σας χτυπούν άμεσα.
Για αυτό «ευθύνεται» η Υπέρυθρη ακτινοβολία, που υπερνικά την απόσταση μεταξύ του ήλιου και της γης, σχεδόν χωρίς απώλειες και μετατρέπεται σε θερμότητα όταν χτυπά την επιφάνειά της.


Η ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

Ο τρόπος που επέλεξε η φύση να θερμάνει τους πλανήτες και τους οργανισμούς, εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, είναι τα υπέρυθρα θερμικά κύματα. Τα θερμικά αυτά κύματα που αποτελούν την υπέρυθρη ακτινοβολία, εκπέμπονται από τον ήλιο, διαπερνούν τον αέρα χωρίς να τον θερμαίνουν και καταλήγουν στα διάφορα σώματα πυκνής μάζας (στερεά - υγρά), τα οποία και ζεσταίνουν. Στη συνέχεια τα σώματα αυτά αφού συσσωρεύσουν την ενέργεια στο εσωτερικό τους την αποδίδουν στον χώρο θερμαίνοντας τον αέρα που τα περιβάλλει.


                  
 


Η φύση επομένως δεν επέλεξε να ζεστάνει τον αέρα για να ζεσταθεί ο άνθρωπος. Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης πρωταρχικά ζεσταίνουν το σώμα μας και τα αντικείμενα του χώρου που κατοικούμε. Προσφέρουν έτσι ένα περιβάλλον με ευχάριστη θερμοκρασία όπου η θερμότητα εισχωρεί βαθιά στο σώμα, σε αντίθεση με τις λοιπές συμβατικές και λιγότερο φυσικές μεθόδους θέρμανσης.
Πηγές υπέρυθρης ακτινοβολίας που συναντάμε στην καθημερινότητά μας είναι ο ήλιος, η φωτιά, το ανθρώπινο σώμα και τα πάνελ Υπέρυθρης Τεχνολογίας . Συνεπώς, η υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελεί το φυσικό τρόπο θέρμανσης.
Δυστυχώς κάποιες φορές, λόγω έλλειψης σωστής ενημέρωσης, γίνεται σύγχυση της ευεργετικής για τον άνθρωπο υπέρυθρης ακτινοβολίας, με την βλαβερή υπεριώδη, ή τα μικροκύματα, ή ακόμα και τις ακτίνες Χ, τα οποία εκπέμπονται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος.

Η υπέρυθρη θέρμανση εφαρμόστηκε αρχικά το 1967 στην Ιαπωνία, για θεραπευτικούς σκοπούς σε εφαρμογές Ιατρικής και από το 1981 ευρύτερα. Σήμερα είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενος τρόπος θέρμανσης στην Ευρώπη και εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν την ευεργετική επίδρασή της.