ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Your Cart

Οικονομία

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Η αρχή της οικονομίας που προσφέρει η Υπέρυθρη Θέρμανση ξεκινά από το γεγονός ότι είναι ο φυσικός τρόπος με τον οποίο ο ήλιος θερμαίνει τον πλανήτη μας.

Η φύση που ποτέ δεν κάνει λάθος δεν θα μπορούσε να θερμανθεί με έναν ενεργοβόρο τρόπο. Η υπέρυθρη ακτινοβολία «ταξιδεύει» μέσα στο χώρο χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα και επομένως χωρίς απώλεια ενέργειας και μετατρέπεται σε ζέστη μόλις χτυπήσει πάνω σε κάποια επιφάνεια.

Η φύση επομένως δεν επέλεξε να ζεστάνει τον αέρα για να ζεσταθεί ο άνθρωπος. Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης έχουν την ιδιότητα να θερμαίνουν πρωταρχικά το σώμα μας και τα αντικείμενα του χώρου που κατοικούμε, αντίθετα με τα υπόλοιπα συμβατικά - γνωστά συστήματα θέρμανσης.


ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Η κορυφαία κατασκευή των πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης της Infrapower, με την πρωτοποριακή χρήση πολυϊμιδίου άνθρακα - γραφίτη ως επιφάνεια μετατροπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε θερμότητα, σε συνδυασμό με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «τεχνολογία αντανάκλασης» της παραγόμενης υπέρυθρης ακτινοβολίας, έχει σαν αποτέλεσμα την επίτευξη του μέγιστου δυνατού βαθμού απόδοσης.

Η Infrapower κατασκευάζει τα πάνελ της έχοντας πάντα σαν «οδηγό» της, την πίστη ότι η υπέρυθρη θέρμανση είναι ο πιο αποτελεσματικός και επομένως και ο πιο ενεργειακά οικονομικός τρόπος θέρμανσης. Τα προϊόντα της είναι καινοτόμα, βελτιώνονται διαρκώς και γι' αυτό είναι ανώτερα από τον ανταγωνισμό στη σχέση τιμής – απόδοσης.

Συγκριτικό τεστ που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια «Seibersdorf» της Αυστρίας, έδειξε ότι το πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης της Infrapower παράγει 18% περισσότερη υπέρυθρη ακτινοβολία σε σχέση με αυτό της γνωστότερης ευρωπαϊκής μάρκας.

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης της Infrapower μετατρέπουν το 100% της ενέργειας που καταναλώνουν σε ζεστασιά και θαλπωρή.


ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Χρησιμοποιώντας τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια.

Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι για να θερμάνουμε ένα υπνοδωμάτιο 12τ.μ., συνήθως αρκεί ένα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης ισχύος 600W το οποίο για 5 ώρες συνεχούς λειτουργίας καταναλώνει περίπου 2,7 kWh με κόστος κατανάλωσης ρεύματος 0,41€ (μέση υπολογιζόμενη τιμή 0,15 € ανά kWh ).

Αντίθετα επιλέγοντας ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης π.χ. ένα ηλεκτρικό σώμα καλοριφέρ ισχύος 1500 - 2400W, θα καταναλώναμε στον ίδιο χρόνο συνεχούς λειτουργίας από 7,5 έως 12 kWh με αντίστοιχο κόστος ρεύματος από 1,13 έως 1,8 €.

Με τη χρήση θερμοστάτη χώρου επιτυγχάνουμε επιπλέον εξοικονόμηση ρεύματος.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Με τη χρήση των προαιρετικών βάσεων δαπέδου τα πάνελ αποκτούν απόλυτη φορητότητα για την μεταφορά τους από δωμάτιο σε δωμάτιο ή ακόμα και στο εξοχικό.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν συμπληρωματικά της υφιστάμενης θέρμανσης, μειώνοντας έτσι δραστικά το χρόνο λειτουργίας της.

Αφύγρανση του χώρου και θεαματική ενίσχυση της μόνωσής του, μιας και οι στεγνοί τοίχοι είναι οι καλύτεροι μονωτές. Οι ιδιότητες βελτιώνονται μακροπρόθεσμα.

Δεν χρειάζονται καμία απολύτως συντήρηση. Τέλος στις προληπτικές ετήσιες συντηρήσεις ή στις επισκευές.

Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Εύκολη τοποθέτηση, χωρίς πρόσθετα έξοδα, μερεμέτια και μαστόρους.

Έχουν το μικρότερο κόστος απόκτησης σε σχέση με τα υπόλοιπα ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης.