ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Your Cart

Συμβουλές Τοποθέτησης

Εγκατάσταση Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης 

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης της Infrapower μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους ή στην οροφή ενός δωματίου.

Επίσης τα πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως επιδαπέδια (φορητή) θέρμανση κοντά σε σημεία στα οποία κάθονται ή κυκλοφορούν περισσότερο οι άνθρωποι, στηριζόμενα στις ειδικές βάσεις αλουμινίου, καθώς το μικρό τους βάρος επιτρέπει την εύκολη μετακίνησή τους μέσα στο χώρο.

Πρότασή μας, για ακόμα πιο οικονομική και αποδοτική χρήση, είναι να συνδυαστεί η λειτουργία τους με τη χρήση θερμοστάτη (δεν συμπεριλαμβάνεται).Επιλογή Θέσης Εγκατάστασης
Κάθε πάνελ μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κατακόρυφα.

Όταν το πάνελ τοποθετείται οριζόντια στον τοίχο, η κάτω πλευρά του συστήνεται να απέχει 80 έως 120 εκατοστά από το έδαφος. Σε περίπτωση κατακόρυφης τοποθέτησης η κάτω πλευρά συστήνεται να απέχει τουλάχιστον 60 εκατοστά από το έδαφος.

Εγκαταστήστε τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης κατά το δυνατόν απέναντι από το σημείο ενδιαφέροντος του δωματίου, δηλαδή το σημείο στο οποίο κοιμάστε, κάθεστε ή εργάζεστε και με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία “κρυφών” σημείων από τυχόν εμπόδια, όπως π.χ. μια κολόνα ή μια μεσοτοιχία.Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης δεν θα πρέπει να είναι στραμμένα προς τα παράθυρα γιατί η υπέρυθρη ακτινοβολία διαφεύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. 

Τα πάνελ που τοποθετούνται στην οροφή παρέχουν ευρύτερη θέρμανση σε μεγάλο μέρος του χώρου.
Ηλεκτρικές απαιτήσεις

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης συνδέονται σε μια τυπική πρίζα.

Παρά το γεγονός ότι είναι μικρής σχετικά ισχύος (το μεγαλύτερο είναι 1000 Watt), σε περίπτωση που θέλουμε να εγκαταστήσουμε πολλά πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης σε ένα δωμάτιο (όπως πχ το σαλόνι), θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εκάστοτε ιδιαιτερότητες του οικιακού ηλεκτρικού κυκλώματος (συσκευές, συνδέσεις κ.ο.κ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα (πτώση τάσης, κλείσιμο ασφάλειας πίνακα κλπ).

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφιβολίας, σας συνιστάμε να  συμβουλευτείτε τον ηλεκτρολόγο σας ή άλλον εξειδικευμένο Τεχνικό.