ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Your Cart

Καταπολέμηση Υγρασίας - Μούχλας

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ!

Σχεδόν σε όλα τα σπίτια παρατηρείται το φαινόμενο της υγρασίας, των υγρών τοίχων και τελικά της εμφάνισης μούχλας κυρίως σε σημεία που δεν αερίζονται επαρκώς, όπως πίσω από έπιπλα, κρεβάτια κλπ. Το πρόβλημα δημιουργείται συνήθως από λάθος θέρμανση, κακό αερισμό και λάθος μονώσεις.

Σκέφτηκε όμως κάποιος γιατί όλα αυτά;

Γιατί άραγε το καλοκαίρι, τα προβλήματα σχεδόν εξαλείφονται, ενώ τον χειμώνα πολλαπλασιάζονται δραματικά;

Το καλοκαίρι λοιπόν, ειδικά στην χώρα μας, λόγω της πολύ μεγάλης ηλιοφάνειας και χάριν της υπέρυθρης ακτινοβολίας που με μεγάλη ένταση εκπέμπει ο ήλιος, στεγνώνουν όλα τα στερεά αντικείμενα που δέχονται τις ακτίνες του.

Το χειμώνα όμως, που μειώνεται δραματικά η ηλιοφάνεια, ενώ αντιθέτως αυξάνονται οι βροχές, αυτό το στέγνωμα δεν μπορεί να γίνει, ενώ αντίθετα, συνεχώς συσσωρεύεται, όλο και περισσότερη υγρασία στη μάζα της οικοδομής, με όλα τα γνωστά κακά επακόλουθα. Εμφάνιση μούχλας, συνεχής καταστροφή των δομικών στοιχείων από την διάβρωση, ατέλειωτες συντηρήσεις και βαψίματα και πάνω από όλα ανθυγιεινό περιβάλλον για τους ενοίκους.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η απάντηση έρχεται από τους γνωστούς νόμους της φυσικής.

Οι υδρατμοί υγροποιούνται πάντα πάνω στο ψυχρότερο σώμα. Π.χ. η υγρασία που βρίσκεται στο εσωτερικό περιβάλλον ενός δωματίου υγροποιείται πάνω στα τζάμια και δημιουργείται το γνωστό σε όλους μας θάμπωμα.


Συμβατική θέρμανση

Θερμαίνει πρώτα τον αέρα, ενώ οι τοίχοι μας είναι πάντα πιο κρύοι. Ο ζεστός αέρας έρχεται σε επαφή με τους ψυχρότερους τοίχους και η υγρασία που περιέχει, υγροποιείται πάνω σε αυτούς, ενώ παράλληλα ξεραίνεται η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του δωματίου.

Άρα, με την συμβατική θέρμανση έχουμε:


ΞΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ - ΥΓΡΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ - ΜΑΥΡΙΛΑ - ΜΟΥΧΛΑ - ΔΙΑΒΡΩΣΗ - ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ.

Τι γίνεται όμως με την Υπέρυθρη Θέρμανση;

Η διαφορά έγκειται στον αέρα! Είναι ουσιαστικής σημασίας, ότι με την Υπέρυθρη Θέρμανση δεν θερμαίνεται άμεσα ο αέρας αλλά έμμεσα από την ενέργεια που μεταφέρεται στα δομικά στοιχεία και αντικείμενα του χώρου με την υπέρυθρη ακτινοβολία.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση εξασφαλίζει τη διαρκή, σταθερή ενεργειακή "θέρμανση" όλων των επιφανειών του χώρου. Αυτό οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα με παραπάνω αποτελέσματα. Η υγρασία, αρχικά η επιφανειακή και μακροπρόθεσμα και αυτή που έχει παγιδευτεί στο εσωτερικό τους, μετακινείται διαρκώς, από τους πιο ζεστούς τοίχους, στην πιο κρύα εσωτερική ατμόσφαιρα (η υγροποίηση γίνεται, πάντα στο πιο ψυχρό σώμα).
Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο την εξαιρετική και άµεση αφύγρανση του χώρου, αλλά και τη θεαματική ενίσχυση της μόνωσής του, μιας και οι στεγνοί τοίχοι είναι οι καλύτεροι μονωτές.
Το µόνο ποσοστό υγρασίας που μένει στο χώρο αφορά στον αέρα, ο οποίος δεν ξεραίνεται, αλλά αντίθετα παραµένει επαρκώς υγρός και υγιεινός και είναι μάλιστα, πάντα 1-2 βαθμούς πιο δροσερός.
Άρα οι τοίχοι στεγνώνουν συνεχώς, ενώ έχουμε πάντα ωφέλιμη υγρασία στον χώρο, που ελεγχόμενα εισέρχεται από το εξωτερικό, στο εσωτερικό περιβάλλον.

Με την μακρόχρονη χρήση της ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΛΟΙΠΟΝ!


ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΓΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ!
ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥΧΛΑΣ!
ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΙΗ ΚΤΙΡΙΑ!
Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΩΦΕΛΙΜΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ!
Ο ΑΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ 1-2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΥΕΤΑΙ Η ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ!
ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ!


Σχόλια
Δεν είναι τυχαίο, πως η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιείται από τεχνικές εταιρείες, για το στέγνωμα των δομικών στοιχείων (π.χ. για να στεγνώνουν τις νεόκτιστες οικοδομές, πριν το βάψιμο).